3 maj 2014

Kuchnia polska Gotowanie w 20,30,40,50 minut

Autor: Ewa Aszkiewicz
Wydawnictwo: Publicat
Ilość stron: 400
Okładka: miękka
Rok wydania: 2013










Jako mamie 2 dzieci czasem brakuje mi czasu na gotowanie a jak córki pomagają to wtedy sprzątania więcej niż gotowania. Dlatego chętnie sięgnęłam po książkę Gotowanie w 20,30,40, 50 minut.
Wszystko ładnie podzielone jest na działy wg czasu przygotowania potraw, dodatkowo każdy podzielony jest na podrozdziały:
przekąski
sałatki i surówki (rozdz 20 i 30 minut)
zupy
dania główne
desery
napoje (rozdziały 20, 30 i 40 minut)



Przepisy są urozmaicone co czyni książkę bardzo ciekawą. Dodatkowym plusem jest podział na rozdziały z boku książki więc łatwo znaleźć interesujący nas czas przygotowania potrawy.


Wszystkiego dopełniają piękne zdjęcia, które zachęcają do samodzielnego przygotowania potraw.








Podpis

7 komentarzy:

  1. No proszę. Z książką kucharską się jeszcze w blogosferze nie spotkałam.
    Ta wygląda na rzetelną i dopracowaną.

    OdpowiedzUsuń
  2. Żeby tak całe gotowanie mogło trwać 20 minut. U mnie też córka chętnie pomaga z podobnym skutkiem jak u Ciebie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. monweg to nie pierwsza i zapewne nie ostatnia książka kucharska u mnie na blogu a w blogosferze oj dużo książek kucharskich

    miraga oj zgodzę się czasem gotowania chwile a przy pomocy dziecka nagle robi się z chwili godzina a sprzątania jeszcze więcej no ale mina małego kuchmistrza mi to wynagradza

    OdpowiedzUsuń
  4. taka ksiązka bardzo by mi się przydała :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Książka kucharska to to co lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  6. He ciekawe jak w praktyce się to u mnie sprawdziło :-)

    OdpowiedzUsuń