Autor: Anna Karasiowa
Wydawnictwo: Wam
Ilość stron: 216
Okładka: twarda
Rok wydania: 2013
Mam słabość do książek kulinarnych :) ta mnie ujęła swoim tytułem. No bo w sumie czy książka kucharska może być zwykła? Owszem może i to w jak najlepszym tego słowa znaczeniu. Książka Anny Karasiowej jest opowieścią o tym, jak zwykłym potrawom nadać wyjątkowy smak. Autorka dzieli się z nami swoim doświadczeniem, rodzinna tradycją i także, radami bliskich ludzi.
Znajdziemy w książce przepisy na łatwe śniadania, dania mięsne, potrawy bezmięsne, kasze, jarzyny a nawet na domowe nalewki i przetwory z owoców.Przepisy nie są jakoś specjalnie wyszukane w końcu to zwykła książka kucharska czyli dla każdego. Fajnym dodatkiem jest rozdział szczypta wiedzy, gdzie znajdziemy informacje o przyprawach i mieszankach korzennych oraz ziołach w kuchni.
lubie takie książki :)
OdpowiedzUsuńJa tez lubie takie książki :)
OdpowiedzUsuńja też lubię książki kucharskie, a ta ma ciekawą grafikę jest taka przejrzysta.
OdpowiedzUsuń